Öncelikle internet üzerinden istediğiniz kursun adını yazarak gelen sonuçlardaki web sitelerini inceleyin. Kurumların web siteleri üzerinden yaptığınız araştırma sonucunda size en doğru bilgiyi veren kurumu telefon ile arayınız ve istediğiniz eğitim hakkında bilgi alınız. Ardından kurum ile görüşmek için bir gün belirleyip ilgili eğitim danışmanları ile yüz yüze görüşünüz. Bu görüşmede kurumun fiziksel yapısına dikkat ediniz. Mutlaka eğitim alacağınız laboratuvarları geziniz. Mümkünse devam eden bir gruba misafir öğrenci olarak giriniz.
Vektörel Bilişim bünyesinde kurs süresince tüm öğrenciler öğrenme yönetim sistemi olan www.vektorelakademi.com'a üye olurlar. Bu sistem üzerinde aldıkları eğitimin tüm video kayıtlarına ulaşabilirler. Sistemde eğitim ile ilgili dökümanlar bulunmaktadır. Ödevler sistem üzerinden verilmektedir. Öğrenciler ödevlerini yine sistem üzerine göndermektedirler. Her ünite bitiminde "Ünite Sonu İzleme Testi" yine sistem üzerinden yapılmaktadır. Ayrıca sistem üzerinde eğitime dair forum, sohbet, canlı ders gibi pek çok interaktif eğitim araçları bulunmakatdır. Tüm araçlar öğrencilerimize ücretsiz şekilde açılmaktadır..
Vektörel Bilişim'in vermiş olduğu "Katılım Belgesi", "Başarı Belgesi" veya "Üstün Başarı Belgesi" alabilirsiniz. Üstün Başarı Belgesi özel olarak kurumsal referans mektubuyla birlikte verilir. Bu belgeyi almak için inovasyon özellikli proje geliştirmeniz beklenmektedir.
Alacağınız eğitime göre Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı Sertifika alabilirsiniz.
Uluslararası sertifika alabilirsiniz. Örneğin AutoCAD, 3Ds Max, Revit gibi çizim tasarım alanında bir eğitim aldıysanız AutoDESK Certified User veya Professional sertifikalarını alabilirsiniz.